netrounds_case_utvaldbild

Bakgrund

Netrounds är Luleå-företaget som gjort sig ett namn på molnbaserade test- och analysverktyg av nätverk, stora som små. Den 11:e och 12:e mars 2014 höll Netrounds ett webinar på temat IPv6-analys. IDG Content & Marketing Services hjälpte Netrounds skapa uppmärksamhet kring webinaret och genom tydliga call-to-actions generera anmälningar till webinaret.

Luleåföretaget Netrounds levererar en molnbaserad helhetslösning för att analysera nätverkstrafiken hos operatörer och företag i syfte att underlätta för nätverkstekniker att hitta och lösa flaskhalsar i trafiken. Luleå är en tillväxtregion för IT där bland annat Telia och Ericson har forskningsverksamhet. Nyligen har även Facebook etablerat sig i regionen.

– Dagens moderna nätverk ska i teorin göra hanteringen enklare, men i praktiken blir systemen ofta krångligare, och genom att använda vårt verktyg kan man halvera kostnaderna genom att snabbare hitta problemen och lösa dem. Vi blir en motvikt till den ökande komplexiteten, förklarar Netrounds VD Mats Nordlund.

 

Lösning

Netrounds vände sig till IDG Content & Marketing Services för att driva trafik till deras webinar på ämnet Analys av IPv6-nätverk. IPv6 är nästa generations internetprotokoll som kommer ta över ju mer adressrymden för det nuvarande IPv4 tar slut. IPv6 löser även många andra problem som dagens protokoll brottas med. Samarbetet resulterade i en artikel (editorial) med exponering på IDG-kanalerna IDG.se, ComputerSweden.se och TechWorld.se.

Netrounds har tack vare samarbetet med IDG C&MS fått en ny potentiell kund som använder gratisversionen av tjänsten. För ett litet företag som startades så sent som 2009 och idag har 25 anställda är detta resultat som kan göra stor skillnad.

– Samarbetet med IDG C&MS har varit väldigt smidigt från start till mål. Vi har pekat på vilket ämne vi vill ta upp, gett IDG de länkar med mera som vi ville ha med, och sedan har IDG levererat en bra artikel som gett oss ökad trafik och fler anmälningar till vårt webinar. Det känns också riktigt bra att vi även fick en ny registrerad användare av vår tjänst, säger Mats Nordlund.

artikelbild2_netrounds_case
Mats Nordlund, VD Netrounds

Vill du veta mer?

Ja, skicka mig ett kostnadsfritt förslag om hur ni kan hjälpa mig med mina utmaningar. Fyll i din e-post så kontaktar vi dig och vi lovar att inte skicka spam!

Leave a Reply