Twitter lanserar ”While you were away”

På Twitter går allt blixtsnabbt och flödet i kanalen uppdateras ständigt, vilket gör det svårt att hänga med i svängarna. Är man dessutom van med ett ”sorterat” innehåll kan Twitter upplevas som ett enda stort svårnavigerat brus.

Som svar på problemet, lanserade Twitter i förra veckan en ny tjänst som kallas ”While you were away.” Tjänsten integreras in nyhetsflödet och sammanställer nätverkets ”mest populära” Tweets som du missat sedan din senaste inloggning – en funktion som fungerar ungefär som Facebooks tidslinje.

Topp-tweetsen utses genom en algoritm som sorterar innehållet baserat på engagemang. Du kommer som tidigare endast kunna se dina följares tweets och på det sättet har du fortfarande inflytande över flödet.

Twitters mål med lanseringen är att kunna hjälpa sina användare att hänga med bättre i flödet och med det som händer i omvärlden, oavsett hur ofta du är inloggad.

Tjänsten lanserades redan förra veckan för iOS-användare, och snart väntas det komma även på twitter.com samt för Android.

Än så länge verkar de flesta vara positiva till förändringen, men frågan är hur mycket kanalen kommer att förändras i framtiden.

Tjusningen med Twitter och det som lockat många användare är just det att man erbjuder ett flöde som inte har sorterats enligt en algoritm, så vad händer med användarna när man tar steget vidare och väljer att gå i Facebook fotspår?

Vad tycker du om Twitters nya tjänst, hiss eller diss?